Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τα μηνύματα, οι εκπλήξεις και οι ισορροπίες του νέου κυβερνητικού σχήματος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης που αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε στις 11 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τελικά, ήταν μικρότερος σε αλλαγές προσώπων και δομών από όσο πολλά κυβερνητικά στελέχη είχαν αφήσει να εννοηθεί. 
 
Δεύτερη έκπληξη είναι η τοποθέτηση στη θέση του υπουργού Υγείας, του βουλευτή Αθανάσιου Πλεύρη, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί αλλά για θέση υφυπουργού, καθώς δεν μετείχε σε καμία από τις προηγούμενες συνθέσεις της κυβέρνησης. Η απότομη «άνοδος» του βουλευτή στη θέση του υπουργού, και μάλιστα σε ένα υπουργείο- φωτιά όπως αυτό της υγείας εν μέσω πανδημίας, ήταν κάτι που δεν αναμενόταν. 
 
Τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν, είναι η αντικατάσταση της πολιτικής  ηγεσίας δυο υπουργείων που βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της επικαιρότητας: Πρώτον, του υπουργείου Υγείας -καθώς στη θέση του υπουργού αναπληρωτή Βασίλη Κοντοζαμάνη τοποθετήθηκε η ιατρός Ασημίνα Γκάγκα, που έχει συμβάλλει πολύ στην καταπολέμηση της πανδημίας. Δεύτερον, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (και Πολιτικής Προστασίας), όπου το δίδυμο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- Νίκου Χαρδαλιά, αντικαθίσταται από το δίδυμο Τάκη Θεοδωρικάκου- Ευάγγελου Αποστολάκη. Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι αποδίδονται με τις αλλαγές αυτές οι ευθύνες τόσο για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και οι όποιοι λανθασμένοι χειρισμοί στο θέμα των πυρκαγιών
 
Πέραν αυτών, αξιοσημείωτη είναι η είσοδος μερικών βουλευτών από εκλογικές περιφέρειες- κλειδιά, όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης από την Πάτρα που αντικαθιστά τον πολιτικά ομογάλακτο Κώστα Βλάση που εκλέγεται στην Αρκαδία, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος από την Κοζάνη (που μπορεί να είναι κι ένα μήνυμα για την απολιγνιτοποίηση) και ο Σίμος Κεδίκογλου από την Εύβοια (που επλήγη από τις πυρκαγιές). 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ