Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γκάγκα: Τεράστια η παραπληροφόρηση για το εμβόλιο - Είναι φάρμακο

Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι στο υγειονομικό προσωπικό, ενώ ελάχιστοι είναι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Όλοι θέλουμε εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας», τόνισε, μιλώντας στον Αnt1, ενώ υπενθύμισε ότι το ΕΣΥ άντεξε, παρά τα δέκα χρόνια κρίσης, ορισμένες φορές καλύτερα και από άλλες χώρες.

«Κουβεντιάζουμε συνεχώς, ακούμε όλων τις απόψεις, αλλά οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα αφορούν όλους», είπε κληθείσα να σχολιάσει πάγια αιτήματα των υγειονομικών.

Τεράστια παραπληροφόρηση

Σχετικά με το εμβόλιο τόνισε πως, «το 99,9% των επιστημόνων λένε "ναι" στο εμβόλιο, είναι πολύ λίγοι αυτοί που λένε όχι», επισημαίνοντας πως, «τα εμβόλια έχουν αρχίσει να παίρνουν έγκριση. Είναι κανονικά φάρμακα».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι, ο κορονοϊός έχει πάρα πολλές παρενέργειες μακροχρόνια», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «κοντεύουμε τα 5 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «τεράστια παραπληροφόρηση από τα social media» και επανέλαβε ότι, «θα δώσουμε βάρος στην ενημέρωση των πολιτών».

Τέλος, είπε πως «δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση για τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει. Είναι θέμα ασφάλειας και αναμφισβήτητων στοιχείων και πέραν της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ