Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση OPEN: Τι απαντούν οι πολίτες για την ΔΕΘ και την ακρίβεια - Η πρόθεση ψήφου

Σύνταγμα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Διψήφια παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ανοιχτού Καναλιού. Η «ψαλίδα», ωστόσο, καταγράφει τάσεις μείωσης, καθώς από 12,8 ποσοστιαίες μονάδες τον προηγούμενο μήνα έπεσε στις 10,2 μονάδες, με τα ποσοστά των δυο μονομάχων να διαμορφώνονται στο 34% και 23,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι απαντήσεις των πολιτών για το «καλάθι» της ΔΕΘ με το 43% να λέει πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν βοηθούν καθόλου, ενώ το 22% εκτιμά πως βοηθούν λίγο. Αντίστοιχα, το 42% απαντά πως ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% πως έχει επιβαρυνθεί πολύ.

Ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για το τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι. 

Η πρόθεση ψήφου

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10,2% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Συνεπώς η κυβέρνηση φαίνεται να καταγράφει μια φθορά, ενώ από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 24%.

Τι απαντούν οι πολίτες για την οικονομία

Το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43% των πολιτών σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ