Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενοχλημένη η Τουρκία για την διακύρηξη του EUMED9: Μεροληπτική η απόφαση της ΕΕ

Εντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία μετά την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δια στόματος των ηγετών των χωρών του Νότου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους στην η διακήρυξη του EUMED9.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, χαρακτηρίζει, τη διακήρυξη «μεροληπτική» και «αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα». «Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μόνοπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρά, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών των χωρών του νότου, καλώντας  την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά προς την Κύπρο, την Ελλάδα και συνολικά την περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα καταγράφονται σε όλα τα συμπεράσματα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων «και τώρα στέλνουν και τα μεσογειακά κράτη το δικό τους μήνυμα.

Αναστασιάδης: Επιμένουμε στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολύτιμο εργαλείο τις τακτικές συναντήσεις, την αλληλοενημέρωση και τον συντονισμό γτων δράσεων ΕΕ και Κύπρου και στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινή θέση που καταγράφηκε στην ειδική σύνοδο για την κλιματική αλλαγή για επίσπευση υλοποίησης της Συμφωνίας των Παρισίων.

«Ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυπριακή δημοκρατία για τον καταρτισμό ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την πάγια θέση της Λευκωσίας για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Άγκυρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ