Νέα
  • ΓΔ: 914.73 +0.49%
  • Τζίρος: 31,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπ. Εξωτερικών: Εντονο διάβημα στην Αγκυρα για τις προκλήσεις στην Κρήτη

Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας / Πηγή: Eurokinissi

Να εμποδίσει τις έρευνες του πλοίου Nautical Geo επιχειρεί η Αγκυρα με την αποστολή φρεγάτας ανοιχτά της Κρήτης. Εντονη ήταν η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα.

«Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρει: «Εδωσα οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης Navtex. Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

 

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία

Νέο σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκιά στα ανοιχτά της Κρήτης με αφορμή τη παρουσία του ερευνητικού πλοίου, Nautical Geo, το οποίο χαρτογραφεί την περιοχή για την πιθανή πορεία του αγωγού East Med. Σε απόσταση από το ερευνητικό πλέει τουρκική φρεγάτα, ενώ στη περιοχή έχουν καταπλεύσει ελληνική φρεγάτα και σε απόσταση βρίσκονται και άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε χθες την Αγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις τις οποίες καταδίκασαν στη διακήρυξη τους και οι υπόλοιποι ηγέτες, που συμμετείχαν στην EUMED9.

Οργισμένη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τους EUMED9

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με τη EUMED9 καταδικάζει τα αποτελέσματα της συνόδου και κατηγορεί την ΕΕ για άλλη μια φορά ότι «παρασύρεται» από Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα αποσπάσματα στην κοινή δήλωση για την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την παράτυπη μετανάστευση, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν μετά το τέλος της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 από τα εννέα μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Κύπρος, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία , Σλοβενία, Ελλάδα) είναι μεροληπτικά, στερούνται οράματος και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ