Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Τζάκρη: Απούσα η Ελλάδα από την διεθνή έκθεση Εxpo Dubai 2020

Πηγή: Eurokinissi

Σε δηλώσεις προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση «ΕΧΡΟ Dubai 2020». Συγκεκριμένα τόνισε:

«Η ΕΧΡΟ Dubai 2020, αποτελεί  το μεγαλύτερο παγκόσμιο εκθεσιακό - πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται από την BIE (Διεθνής Εκθεσιακή Αρχή) κάθε 5 χρόνια και σε διαφορετική χώρα. Φέτος μετά την αναβολή της για ένα έτος λόγω κορονοϊού, άνοιξε τις πύλες της στο Dubai. Στην έκθεση που θα διαρκέσει 6 μήνες θα συμμετάσχουν 192 χώρες και αναμένεται να ξεναγηθούν στα Εθνικά περίπτερα των χωρών τουλάχιστον 25 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έγιναν με μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια της έκθεσης. Μόνο που το ελληνικό περίπτερο ήταν είναι ένα άδειο περίπτερο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1988, που η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση αυτή. Δεν είχε τίποτε άλλο εκτός από μια τεράστια αφίσα που το καλύπτει με το λογότυπο «Greece today tomorrow» και τα δομικά και θεματικά του στοιχεία.  

Τα στελέχη της Enterprise Greece τα οποία θα υποστήριζαν το ελληνικό περίπτερο δεν έχουν πάρει ακόμη την έγκριση να μεταβούν στο Dubai και βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα. Δεν έχει επίσης, ακόμη προσληφθεί το επιτόπιο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του περιπτέρου. Το εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου το οποίο είθισται να υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολυάριθμους επισκέπτες ημερησίως δεν έχει ακόμη ανοίξει. 

Παρά τις μεγάλες χρονικές δυνατότητες που υπήρξαν (λόγω της αναβολής της για ένα έτος), η Χώρα μας βρέθηκε θλιβερά απροετοίμαστη γι’ αυτή τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Αλλά πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν η Enterprise Greece που θα έπρεπε να ασχολείται με την οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού περιπτέρου στην Εxpo Dubai 2020, ασχολούνταν με τη διοργάνωση διαγωνισμού για να δοθεί στην εταιρεία Edelman και του συνεργαζόμενου με αυτή Stan Greenberg σχεδόν 1 εκ. € προκειμένου να παρασχεθούν στην ελληνική κυβέρνηση υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας!

Μολονότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός σε μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα παρόντος του ΥΠΕΞ και της διοίκησης της Enterprise Greece παρουσίασε το πρόγραμμα εξωστρέφειας της χώρας και στη συνέχεια ο ΓΓΔΟΣ κ. Σμυρλής από το Dubai ανακοίνωσε φαντασμαγορικά τη συμμετοχή της Χώρας μας στην Εxpo Dubai 2020, με αυτή την εικόνα η Ελλάδα μόνο απούσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το μεγάλο αυτό εκθεσιακό - πολιτιστικό γεγονός στο Dubai. 

Αυτή η ντροπιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην έκθεση Εxpo Dubai 2020 αποδεικνύει περίτρανα ότι μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η επικοινωνία, αφήνοντας τη χώρα και  τους εξαγωγείς στην τύχη τους να παλεύουν μόνοι τους στις διεθνείς αγορές. Αυτό μάλιστα όταν το έλλειμα στο ισοζύγιο αγαθών διευρύνεται (9.2 δις € το πρώτο εξάμηνο του 2021 - χωρίς καύσιμα και πλοία - στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδος), επίπεδο (αρνητικού) ρεκόρ δεκαετίας, τάση που αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα τις καταστάσεις που οδήγησαν στα μνημόνια.  

Αλλά οι «Άριστοι» περί άλλων τυρβάζουν. Μόνο μεγάλα λόγια και ψεύτικες εικόνες.  

Κρίμα και πάλι κρίμα».  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ