Νέα
  • ΓΔ: 887.1 +0.99%
  • Τζίρος: 3,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της τομεάρχη Εργασίας της ΚΟ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και θέμα: «Ο υπουργός Εργασίας σκόπιμα απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επιρρίπτει ευθύνες «με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ» για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση οριστικών αποφάσεων για τη χορήγηση 444 συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ και σημειώνουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηδάκης επιτίθεται και δυσφημεί τον ΕΦΚΑ, κατηγορεί και στοχοποιεί τους εργαζομένους του».

Σύμφωνα με τους ερωτώντες, ο υπουργός Εργασίας «προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του ιδίου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το φιάσκο των αναδρομικών και τη συνεχιζόμενη αδυναμία να μειωθούν οι εκκρεμείς συντάξεις».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον κ. Χατζηδάκη πότε απέστειλε το υπουργείο Εργασίας τη σχετική διάταξη του ν. 4826/2021 στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων, ώστε να βγει η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος με οδηγίες σχετικά με την έκδοση των εν λόγω συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ, εάν έχουν καθοριστεί από το ΝΑΤ οι σχετικές λεπτομέρειες (πχ συντάξιμες αποδοχές, ποσά κ.λ.π), εάν έχουν αποσταλεί αρμοδίως οι σχετικοί φάκελοι από το ΝΑΤ και το ποια είναι η ακριβής ημερομηνία και το πρωτόκολλο αποστολής των φακέλων, το πότε αναμένεται το πολυδιαφημιζόμενο λογισμικό σύστημα για την ψηφιακή απονομή των συντάξεων και, τέλος, εάν υπάρχει και ποιος είναι ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων στον ΕΦΚΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ