Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Σκυλακάκης: Δεν αναμένονται νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση

Το τοπίο των επιδομάτων για την ενεργειακή ακρίβεια που θα λάβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης λέγοντας ότι δεν προβλέπονται επιπλέον μέτρα στήριξης.

«Η κυβέρνηση αν θεωρήσει ότι πρέπει να πάρει κάποιο επιπλέον μετρό, θα το πάρει. Ο αρμόδιος όμως για τη δημοσιονομική πολιτική δεν εισηγείται δαπάνες», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ολοκληρώσαμε με το επίδομα θέρμανσης».

Όπως τόνισε ο υπουργός «τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση είναι επαρκή μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παρεμβάσεις θα χρειαστούν πλέον μόνο για τις αρχές του 2022».

Να σημειωθεί ότι στις 4 Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στο OPEN είχε δηλώσει:

«Λάβαμε, λαμβάνουμε και θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειαστεί για να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη προκειμένου να ανταπεξέλθει σε μία όπως φαίνεται μέχρι τώρα παροδική κρίση. Χωρίς να ξέρουμε την έκταση ακόμα αλλά φαίνεται ότι είναι παροδική. Κυρίως στα καύσιμα» ανοίγοντας παράθυρο σε πρόσθετα μέτρα – ανάχωμα στο κύμα ανατιμήσεων τα οποία θα αποτυπωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

 Όπως είπε «για μέτρα που αφορούν μόνο το 2021 κάποιες πιθανόν πρόσθετες ενισχύσεις ανάλογα και με την κρίση των τιμών θα έχουμε εικόνα περίπου σε ένα μήνα. Τότε θα καταθέσουμε και τον προϋπολογισμό».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ