Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πυρά Ακάρ για τη συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Πηγή: AP

O Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες κι επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

Σημείωσε ότι συνεχίζουν τις επαφές τους για αυτό το θέμα και ότι συναντήθηκαν με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. «Είχαμε μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Αναμένουμε να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής συνάντηση το επόμενο διάστημα», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι:

«Πάντα λέμε ότι οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική που αυξάνουν τις εντάσεις δεν είναι επωφελείς. Είπαμε στους συνομιλητές μας ότι κάποιοι πολιτικοί και ορισμένα άτομα μιλούν ακραία για αυτό το θέμα και ότι αυτό πρέπει αυτό να αποφευχθεί. Συνεχίζουμε να τους το λέμε. Εν τω μεταξύ, κάποιες ενέργειες, ιδίως οι εξοπλισμοί ενθαρρύνονται από ορισμένες χώρες, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν θα αποφέρουν όφελος. Γιατί; Γιατί προσπαθούμε να ζήσουμε μαζί με σχέσεις καλής γειτονίας, να επωφεληθούμε από κοινού από τον πλούτο και να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες μας ζουν με ασφάλεια και ευημερία. Εκτός αυτού, αν και είμαστε όλοι μέσα στο ΝΑΤΟ, η αναζήτηση κάποιων συμμαχιών εντός ΝΑΤΟ, πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι ότι θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ