Νέα
  • ΓΔ: 795.93 -1.21%
  • Τζίρος: 32,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Οικονόμου: Στόχος μας η ουσιαστική και με διάρκεια ενίσχυση της κοινωνίας

O δρόμος που επέλεξε να βαδίσει η Τουρκία είναι ατελέσφορος σημειώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σε συνέντευξη του στο ethnos.gr αναφέρεται στα εθνικά θέματα και σημειώνει πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία γεωστρατηγικής και διπλωματικής αναβάθμισής της».

Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν πίσω στην πορεία προόδου της χώρας», προσθέτοντας παράλληλα πως  δεν θα υπάρξουν ασύνετες πολιτικές που θα υποσκάπτουν τα δημόσια οικονομικά. Όσον αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει  πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά πιο εμφατικά από όλους ο κ. Τσίπρας ασκούν μια αντιπολίτευση με χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα». Για να προσθέσει «αντί να ανανεώσει την ρητορική του αναμασά κλισέ».

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία επιστρέφει σε μια ρητορική υψηλών τόνων και συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα μετά από τις αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία;

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, εφαρμόζει μια ενεργητική και πολυεπίπεδη διπλωματία, η οποία αποδίδει καρπούς. Οι γεωστρατηγικές και διπλωματικές  πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας, ενίσχυσαν την αμυντική ικανότητα και τη θέση της χώρας μας στο διεθνές πεδίο. Η Ελλάδα είναι, πια, ρυθμιστικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, πρωταγωνιστούμε στην εμπέδωση και εμβάθυνση δικτύων συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου που σέβονται το διεθνές δίκαιο και έχουν ειρηνόφιλο προσανατολισμό. Η Τουρκία έχει επιλέξει να ακολουθήσει άλλες ατραπούς. Θεωρούμε ότι ο δρόμος που επέλεξε να βαδίσει είναι ατελέσφορος. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία γεωστρατηγικής και διπλωματικής αναβάθμισής της. Εργαζόμαστε συνετά και με συνέπεια και σύντομα θα εκδηλωθούν και άλλες πρωτοβουλίες μας.

Η κυβέρνηση μιλά για «μέρισμα ανάπτυξης» στους πολίτες μετά από τα θετικά μηνύματα στο πεδίο της οικονομίας. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα υπάρξουν πρόσθετες ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης; Να αναμένουν «εκπλήξεις»  οι χαμηλοσυνταξιούχοι;

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμούς εντυπωσιακούς για χώρα του δυτικού κόσμου. Ο οικονομικός μας σχεδιασμός αποδίδει. Αυτό  έχει αποτέλεσμα στην ουσιαστική και με διάρκεια ενίσχυση της κοινωνίας και κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Μιλάω για όσους ήταν  άνεργοι και βρίσκουν εργασία μισθό και ασφάλιση, για όσους βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και για εκείνους  που τα βάρη της υπερφορολόγησης και των υπερβολικών εισφορών τους καθιστούσαν  την προηγούμενη περίοδο εγκλωβισμένους  σε έναν φαύλο κύκλο ατομικής υπερχρέωσης. Η πολιτική μας έχει ως αρχή της τον ανθρωπισμό: δημιουργούμε για τον άνθρωπο και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν πίσω στην πορεία προόδου της χώρας. Δεν δικαιούμαστε όμως να υποθηκεύσουμε το μέλλον της πατρίδας και των νέων με ασύνετες και ασύγγνωστες πολιτικές, οι οποίες θα υπερβαίνουν τις δυνατότητές μας και θα υποσκάπτουν τα δημόσια οικονομικά. Η Ελλάδα έχει μια Κυβέρνηση με αληθινή συναίσθηση των κοινωνικών αναγκών, αλλά παράλληλα υπεύθυνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ