Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας – Τι είπαν για την Τουρκία

Με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου COP26 στη Γλασκώβη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο και των προοπτικών για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στην ανατολική Ουκρανία και στις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων.

Συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμπεριφορά της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι τα διεθνή προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται με σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξη της Ελλάδας στην εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ – Ουκρανίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του θεσμικού πλαισίου της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την ενίσχυση της ευθυγράμμισης της Ουκρανίας με τις αποφάσεις και τις κοινές θέσεις της ΕΕ.

Ο κ. Zelenskyy προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Ουκρανία, πρόσκληση που ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ