Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ο τουρισμός έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στη χώρα το 2021

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας το 2021, καθώς και σε νέες, πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας, μαζί με τις επενδυτικές προσπάθειες, αλλά και την ενίσχυση υποδομών και δικτύων» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας.

Μιλώντας στο Σκάι  τόνισε ότι το 2021 ενώ αρχικά οι προβλέψεις έκαναν λόγο για έσοδα ύψους 5-6 δισ. ευρώ τελικά οδεύουμε, όπως είπε ο υπουργός, σε έσοδα από τον τουρισμό κοντά στα 12 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για 7,1% ανάπτυξη για τη χώρα μας για το 2021 και 5,2% για το 2022, πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στον εμπορικό κόσμο υπογράμμισε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξή του, τονίζοντας τα εξής: «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Εμπορικά Επιμελητήρια, ετοιμάζουμε προωθητικές ενέργειες για να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο και να δούμε πώς θα ισχυροποιήσουμε και άλλο το εισόδημα των εμπόρων.

Αυτή είναι η δουλειά του τουρισμού». Στο σημείο αυτό ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για πανστρατιά των ανθρώπων του τουρισμού και του εμπορίου που θέλουν να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη του 2022 για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

«Οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει μιλούν για "καλοκαίρι" την άνοιξη φέτος στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο, 1η Απριλίου οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα φέρουν κόσμο. Και θα είμαστε έτοιμοι, γιατί βλέπω μια πανστρατιά των ανθρώπων του τουρισμού και του εμπορίου. Βλέπω ότι όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού επενδύουν στις επιχειρήσεις τους, θέλουν να προσλάβουν και άλλο κόσμο και ότι θα είναι έτοιμοι την άνοιξη».

Στο μεταξύ ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ο «στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει δωδεκάμηνος προορισμός και για αυτό δουλεύουμε σκληρά», προσθέτοντας ότι θα έχουμε τουρισμό και το χειμώνα. «Αύριο και μεθαύριο έχουμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένα σημαντικό σήμα για την Αθήνα, για τα ξενοδοχεία μας, για το capacity τους, έχει έρθει κόσμος στην πόλη.

Φιλοδοξούμε σε συνεργασία και με το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες προωθητικές ενέργειες που θα καλύψουν το χρόνο από τώρα μέχρι το Πάσχα των Καθολικών και το Πάσχα των Ορθοδόξων». Τέλος πρόσθεσε ότι θα γίνει καμπάνια με τον ΕΟΤ για το city break σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες πόλεις, αλλά και για την ύπαιθρο και όλες τις περιφέρειες.

«Έχουμε πανέμορφους προορισμούς, περιφέρειες, χωριά, έχουμε ορειβατικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, οινοτουρισμό, έχουμε νυχτερινή ζωή, έχουμε εμπορική κοινότητα και όλα αυτά πρέπει να τα "φωτίσουμε" και να τα μάθουν οι ταξιδιώτες και να έρθουν στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ