Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μ. Βαρβιτσιώτης: Εάν οι απειλές του Ερντογάν γίνουν πράξεις, θα μας βρει έτοιμους

Πηγή: Eurokinissi

«Ο κ. Ερντογάν μάς έχει συνηθίσει σε απειλές. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Αν αυτές οι απειλές γίνουν πράξεις, θα μας βρει έτοιμους. Πολιτικά και επιχειρησιακά είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού». Αυτό τόνισε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, ο κ. Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας στον Σκάι, τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει λάθος πλευρά στο Αιγαίο για να συνταχθούν, ανέφερε ότι μαρτυρούν το μέγεθος της απομόνωσής του. «Καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσο έχει ενοχλήσει όλο αυτό το πλέγμα των αμυντικών και διπλωματικών συμφωνιών που έχει κάνει η Ελλάδα και πόση ισχύ δίνουν στη χώρα μας απέναντι στην τουρκική απειλή», σημείωσε. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αφού υπενθύμισε την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης τόσο στην ελληνογαλλική όσο και στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, υπογράμμισε ότι αυτά τα θέματα δεν είναι το πεδίο όπου πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά όπου πρέπει να δείχνουμε πνεύμα ομοθυμίας και αποφασιστικότητας απέναντι στην τουρκική απειλή.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως ερωτώμενος για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και με αφορμή τις ερωτήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη συνέντευξη του Έλληνα και του Ολλανδού πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα σύννομη με όσα προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με την τουρκική προπαγάνδα, στην Ευρώπη κανείς δεν κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζει σωστά τις συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή ότι πνίγει ανθρώπους στη θάλασσα. «Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κινδυνεύει, τον διασώζουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε ότι η Ευρώπη έχει θορυβηθεί από όσα συμβαίνουν στην Πολωνία και τη Λιθουανία και πλέον έχει αντιληφθεί ότι «η εργαλειοποίηση των μεταναστών είναι μία ευθεία απειλή. «Είναι κάτι που το λέγαμε και σήμερα έχει γίνει κοινός τόπος», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία έχει φτάσει να αποτελεί μόνιμο θέμα στην Ευρώπη, για θέματα είτε αλιείας είτε ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε οικονομίας είτε ασφάλειας. «Και πάντα όταν συζητάμε για αυτή, υπάρχει παράβαση», σχολίασε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ