Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διυπουργική σύσκεψη για τις υπηρεσίες μεταφορών στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας

Πηγή: Eurokinissi

Τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη των υπηρεσιών μεταφορών στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας τέθηκαν στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Ειδικότερα, πρόκειται για θέματα για τα οποία χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, προκειμένου να υλοποιηθεί το μέρος του προγράμματος που αφορά στην εκτέλεση του έργου. Αφορούν στον τρόπο εκτέλεσης της αστικής συγκοινωνίας με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τον συντονισμό των υπόλοιπων μέσων που χρησιμοποιούνται σήμερα στο νησί και εκτελούν κάθε είδους μεταφορά.

Η διυπουργική σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, της γενικής γραμματέως Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Αστυπάλαιας Νίκου Κομνηνέα, του διευθύνοντος συμβούλου της Kosmocar, Στήβεν Σίρτη και του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar, Αντώνη Μαυριδόγλου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε τα θέματα για τα οποία χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, προκειμένου να υλοποιηθεί το μέρος του προγράμματος που αφορά στην εκτέλεση του έργου, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου.

Μετά τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Καλέσαμε σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών μας για την πρόοδο του προγράμματος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα Πράσινο και Έξυπνο Νησί. Αναπτύσσεται μία καινοτόμα υπηρεσία, πρωτόγνωρη για τα διεθνή δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο, προωθούμε μια ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προσαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία στο πρωτοπόρο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Αστυπάλαια».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης χαρακτήρισε το ”πρόγραμμα Αστυπάλαια: Το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου (Αστυπάλαια: Smart & Sustainable Island)” «πρωτοποριακό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας που αξιοποιεί τις εξελίξεις στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και της κινητικότητας κατά παραγγελία, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη» και σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση «ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική προς την κατεύθυνση του καλύτερου δυνατού συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την περαιτέρω πρόοδο στην υλοποίηση του έργου».

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε ότι ο εξηλεκτρισμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια, ένας από τους βασικούς πυλώνες του έργου, έχει ξεκινήσει, χάρη στο πρόγραμμα επιδότησης e-Αstypalea του ΥΠΕΝ που προσφέρει αυξημένα ποσά ενίσχυσης για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού. Χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ανταπόκριση ήδη με τις πρώτες αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα και είπε ότι το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση του ρυπογόνου σταθμού παραγωγής ενέργειας με υβριδικό που συνδυάζει την παραγωγή ΑΠΕ και την αποθήκευση αυτής σε μπαταρίες, συμβάλλοντας έτσι στη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε πράσινο νησί. «Η Αστυπάλαια αποτελεί το παράδειγμα και την αφετηρία για την μετατροπή όλων των νησιών μας σε οικολογικά και καινοτόμα νησιά, στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας των Gr-eco islands» τόνισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ