Νέα
  • ΓΔ: 869.23 +1.13%
  • Τζίρος: 68,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Σκρέκας: Συνάντηση με τους επικεφαλής της Gazprom στη Ρωσία για πιο φτηνό φυσικό αέριο

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Gazpom θα έχει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται η έδρα του ρωσικού κολοσσού, ο υπουργός ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Κατά την παραμονή του στη ρωσική πόλη, ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να έχει επαφές με την ηγεσία της ρωσικής εταιρείας ενόψει και της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Σότσι της Ρωσίας την ερχόμενη Τετάρτη.

Αν και η ατζέντα της συνάντησης Πούτιν - Μητσοτάκη ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αναφορά στα θέματα της ενέργειας. Ως γνωστόν η Ελλάδα προμηθεύεται από τη Ρωσία μέσω της Gazprom περίπου το 45% των συνολικών ποσοτήτων φυσικού αερίου που καταναλώνει.

Κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Σκρέκας αναμένεται να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και πιθανόν με τον Ρώσο ομόλογό του Νικολάι Σουγλκίνοφ.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να πετύχει αντιστροφή των όρων της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου, προκειμένου οι τιμές εισαγωγής να καθορίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από την τιμή του αργού πετρελαίου και λιγότερο από τις διεθνείς τιμές του καυσίμου στο hub της Ολλανδίας (TTF).

Ο λόγος είναι προφανής καθώς οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί σημαντικά και βρίσκονται πάνω από τα 90 ευρώ/MWh. Σημειώνεται ότι το 2020 όταν οι συνθήκες ήταν αντίστροφες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είχε ζητήσει και πέτυχε οι τιμές να βασίζονται περισσότερο στο TTF και λιγότερο στο πετρέλαιο

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ