Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αλ. Χαρίτσης: Ναι στην απολιγνιτοποίηση, όχι στην ερημοποίηση

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης / Πηγή: Intime

«Δυόμιση χρόνια μετά την εξαγγελία για απολιγνιτοποίηση, δεν έχετε καταφέρει να συγκροτήσετε ένα ολιστικό σχέδιο για ομαλή ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την συζήτηση του  νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την Απολιγνιτοποίηση.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχώρησε σε ξαφνικό θάνατο των λιγνιτικών μονάδων αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την ανάγκη ασφάλειας εφοδιασμού» και «χωρίς καμία μέριμνα για τους κατοίκους και ειδικά για τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας που σημειώνονται στην Δυτική Μακεδονία». «Ενώ εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιήσατε την ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και το ΔΕΔΔΗΕ και παγώσατε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που συγκροτήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».  

«Έχουμε προτείνει ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη Δυτική Μακεδονία», αντιπαρέβαλλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, με «δημόσια χρηματοδότηση για έργα υποδομών», «ένα Αναπτυξιακό Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», «ειδικό πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ – Αυτονομώ’ για την περιοχή» και την επέκταση  του περιβαλλοντικού Τιμολογίου Ενέργειας, που θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει εκπτωτικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για «άμεση μέριμνα για τους 3.000 ανέργους», «το πάγωμα των χρεών όσων έχουν επενδύσει σε μηχανήματα ή εξοπλισμό» και «να ξεκινήσει από τις περιοχές δίκαιης μετάβασης η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ από ενεργειακές κοινότητες».

Στο μεταξύ επισήμανε ότι «μόλις εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στην βουλή για την παύση πληρωμών στο ΕΣΠΑ, μας διαβεβαίωνε ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις πληρωμές», αντιπαραβάλλοντας ότι «σε σημερινή τροπολογία παραδέχεστε την «μη επάρκεια πόρων για την πληρωμή άλλων έργων ενταγμένων στο ΠΔΕ, παρότι έχουν υλοποιηθεί τα έργα». «Ισχύουν αυτά που είπε ο υπουργός στη Βουλή χτες το πρωί ή αυτά που γράφετε στην τροπολογία που καταθέσατε χτες το βράδυ;» διερωτήθηκε ο Αλ. Χαρίτσης. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ