Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το Κτηματολόγιο μεταφέρεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Τι αλλάζει

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Με προεδρικό διάταγμα μεταφέρονται υπηρεσίες και αρμοδιότητες μεταξύ υπουργείων ύστερα από τον ανασχηματισμό της περασμένης Δευτέρας και την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων και η εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Κτηματολόγιο Α.Ε.».

Ειδικότερα, το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος  μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.», το οποίο συνεστήθη με το άρθρο 1 του ν. 4512/2018, μεταφέρεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται εφεξής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης», αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα. 

Αλλαγές σημειώνονται και στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και η αντίστοιχη θέση γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας σε θέση γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας.

Μετονομασία έχουμε και στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία πλέον ονομάζεται Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με την αντίστοιχη αλλαγή της ονομασίας της θέσης του γενικού γραμματέα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ