Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Οικονομία και κορονοϊός τα «αγκάθια» του 2022 - Ανέβηκε το ΚΙΝΑΛ

Τα οικονομικά των νοικοκυριών και η εξέλιξη της πανδημίας είναι τα ζητήματα που απασχολούν με συντριπτικό ποσοστό την κοινωνία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό το Open και μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην ερώτηση για το πώς αναμένουν να είναι το 2022 σε σχέση με το 2021, το 41% απαντά χειρότερο και το 20% ίδιο, ενώ στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας» το 63% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ποσοστό που είναι και το μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας.

Ενδιαφέρον επίσης έχει η αύξηση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων για το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ενισχύεται μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καθώς καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Απώλειες καταγράφουν και τα δυο μεγάλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 2,5% και τη ΝΔ 0,7%. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 11,5 μονάδες.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποτιμάται θετικά από το κοινό καθώς 40% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν θετική άποψη για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ