Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τρικυμία φέρνουν στην κυβέρνηση τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τα νέα μέτρα που εσπευσμένα εξήγγειλε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εν μέσω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων (χθες έμειναν μόλις 1.100 κάτω από τις 30.000 και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό), δημιουργούν ήδη αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με διαφωνίες υπουργών και έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει αντιληφθεί πόσο δύσκολες είναι οι μέρες που περνάμε και -όχι χωρίς πίεση- στηρίζουν τα μέτρα λόγω ανάγκης, ωστόσο υπάρχουν και κομματικά, κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη που εκφράζουν τις διαφωνίες τους δημόσια και δημιουργούν την εικόνα μιας παράταξης που δεν τάσσεται χωρίς υποσημειώσεις πίσω από την επίσημη κυβερνητική απόφαση.

Η αντίδραση Αυγενάκη και στελεχών της περιφέρειας

Χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δημοσιοποίησε την αντίθεσή του στο μέτρο του περιορισμού των φιλάθλων που παρακολουθούν αγώνες στους 1.000, με το επιχείρημα ότι είναι δύσκολο να γίνει η διαλογή και ότι πολλές ομάδες έχουν ήδη πουλήσει εισιτήρια διαρκείας σε οπαδούς που είναι πολύ περισσότερα από 1.000. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αυγενάκης είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τη διαφοροποίησή του, ωστόσο, η εικόνα της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά ενωτική δείχνει, πλέον.

Πέραν του κ. Αυγενάκη, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές, κυρίως από κοινοβουλευτικά στελέχη της περιφέρειας, καθώς βλέπουν τις τοπικές αγορές των περιφερειών τους να υφίστανται νέα δοκιμασία, και αυτή μάλιστα σε χρόνο που βρίσκεται κοντά στις εκλογές. Επίσης, πολλά από τα κομματικά στελέχη είτε έχουν μέλη στις οργανώσεις του κόμματος είτε τα ίδια είναι επαγγελματίες της εστίασης και πλήττονται από τα νέα μέτρα, με αποτέλεσμα η γκρίνια να διογκώνεται.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών μέσω της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει αναλάβει εδώ και λίγο διάστημα αυτό τον ρόλο, και των άλλων κομματικών στελεχών μέσω του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη. Ωστόσο το πρόβλημα της εικόνας της Νέας Δημοκρατίας πλήττεται κυρίως από τις διαφωνίες που δημοσιοποιούνται και στην πρόληψη παρόμοιων φαινομένων επικεντρώνονται οι πρώτες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου και της οδού Πειραιώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ