Νέα
  • ΓΔ: 1457.96 +0.39%
  • Τζίρος: 52,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή και η στήριξη του ΕΣΥ-Οχι το πολιτικό κόστος

Πηγή: Eurokinissi

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Νίκο Τζανάκη, καθώς και με τους εργαζόμενους στην Ιατρική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ.

Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους γιατρούς, τον Διοικητή, τον κ. Τζανάκη, που μας ενημέρωσαν όχι μόνο για την ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στην Κρήτη και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά συζητήσαμε και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ευθύνη και συνέπεια το μεγάλο ζήτημα της πανδημίας, που πλήττει ως τσουνάμι τις τελευταίες ημέρες τον τόπο μας. Σε λίγες ημέρες, εντός αυτής της εβδομάδας θα έχουμε, περισσότερα κρούσματα από όσα είχαμε συνολικά το 2020. Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη Όμικρον στη Δυτική Ευρώπη, δεν πήρε γρήγορα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτοι στο τρίπτυχο:

Στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα ξεκινήσαμε ήδη την καμπάνια μας, «Σπάμε τον φόβο, σπάμε την παραπληροφόρηση», εμβολιαζόμαστε γιατί είναι ένα μήνυμα ζωής για εμάς και τους συνανθρώπους μας. 

Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και ιδιαίτερα για τις κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και βέβαια ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Τέλος, για τα μέτρα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω από όλα είναι η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητες και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος. Για να ξεπεράσουμε μαζί, όσο γίνεται με τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες αυτό το τσουνάμι κρουσμάτων που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.

Ερ. Δημοσιογράφου: Κύριε Πρόεδρε στο κομμάτι που έχει να κάνει με το πόσο οριακά είναι τα πράγματα και με την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ, ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε, με αφορμή και με την έναρξη την καμπάνιας για τον εμβολιασμό και στους συντοπίτες μας. 

Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει τη δυνατότητα να δοθεί στήριξη στην πρώτη γραμμή της μάχης και στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Εμείς υπερασπιζόμαστε συγχρόνως τη στήριξη του ΕΣΥ που είναι πάρα πολύ κρίσιμη και για τους γιατρούς και για τους νοσηλευτές και για τους ασθενείς, αλλά συγχρόνως υποστηρίζουμε την επέκταση κάλυψης του εμβολιαστικού προγράμματος. Όσο περισσότεροι Έλληνες έχουν εμβολιαστεί, τόσο μικρότερη πίεση θα ασκηθεί στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας, τόσο περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αρρωστήσουν με βαριά συμπτώματα. Γι’ αυτό εμείς δεν λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος και στηρίζουμε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς για την υγειονομική ασφάλεια τους ελληνικού λαού παράλληλα και σθεναρά και καλούμε και την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα