Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκτελεί σχέδιο «ανοσίας της αγέλης» και θριαμβολογεί για τα 15.000 κρούσματα

Εντονη κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και του εκπροσώπου τύπου Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο Νίκος Φίλης σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει σχέδιο για ανοσία της αγέλης λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες χώρες. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών, ότι αυτή την εβδομάδα θα κορυφωθεί η πανδημία.

Πανηγυρίζει μάλιστα, ότι με τα self test βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε covid!

Το γεγονός ότι βρέθηκαν τώρα τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα, επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό στην κοινωνία.

Είναι δε σίγουρο ότι οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφουν τα σελφ τεστ, που έχουν μειωμένη αξιοπιστία. Αλλά το γεγονός ότι τα τεστ αντιγόνου και τα μοριακά δεν συνταγογραφούνται και κοστίζουν πανάκριβα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενισχύει την άποψη των ειδικών για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.

Ακόμη, πολλά από τα παιδιά που σήμερα είναι αρνητικά, αύριο ή μεθαύριο θα βρεθούν θετικά, διότι ο ιός δεν εντοπίζεται αμέσως. Στο μεταξύ όμως θα έχει μεγαλώσει η διάδοση στα σχολεία, αυτή την κρίσιμη εβδομάδα.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα ανοιχτά από σήμερα σχολεία θα επιβαρύνουν τουλάχιστον κατά 10% τη διάδοση του ιού. Το ποσοστό είναι σημαντικό, σε μια περίοδο που διπλασιάζονται καθημερινά οι νοσηλείες, σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα, και επιβαρύνουν το ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο. 

Τελικά, το άνοιγμα των σχολείων αντί για παράταση διακοπών για μια βδομάδα αποδεικνύεται αχρείαστο ρίσκο, σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Απευθύνουμε και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό «50%+1» για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της «ανοσίας της αγέλης»;

Ηλιόπουλος: Αδεια ειδικού σκοπού σε γονείς 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος ζητά από την κυβέρνηση να χορηγηθεί άμεσα άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν.

"Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες", τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ σημειώνει ότι "οι γονείς τους θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού".

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εφαρμόζει συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης, καταλήγει: "είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν, όσο και για τον περιορισμό της διασποράς".

"Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες.

Οι γονείς τους όμως θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού.

Άλλη μία απόδειξη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης.

Είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν, όσο και για τον περιορισμό της διασποράς".

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ