Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα μας η μείωση της παιδικής φτώχειας - Τα επιδόματα δεν αρκούν

Πηγή: Eurokinissi

«Για τη μείωση της παιδικής φτώχειας πρέπει οι «επενδύσεις» στην κοινωνική προστασία μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών συμπληρωματικών των επιδομάτων να αποτελέσουν τη βασική στρατηγική μας» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στην πρώτη τακτική σύσκεψη της UNICEF για το 2022.

Μιλώντας στη σύσκεψη με θέμα «τη μείωση της Παιδικής Φτώχειας μέσω πολιτικών και προγραμμάτων», όπου συμμετείχαν 14 χώρες μέλη του οργανισμού, η Υφυπουργός έκανε λόγο για την σημασία της συνεργασίας με τη UNICEF, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EU Child Guarantee, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Πολιτείας, για κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς.

«Τα παιδιά βιώνουν τη φτώχεια διαφορετικά από τους ενήλικες. Έχουν συγκεκριμένες και διαφοροποιημένες ανάγκες. Ένα παιδί που ζει στη φτώχεια μπορεί να είναι φτωχό για μια ζωή.

Και σπάνια αυτό το παιδί έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή εκπαίδευση ή ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του. Γι’ αυτό εμείς, με ενεργητικές πολιτικές, καταπολεμούμε έμπρακτα την παιδική φτώχεια και διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Προχωρούμε διαρκώς σε σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως αυτή με την UNICEF, ώστε να ενδυναμώσουμε το σύστημα της κοινωνικής προστασίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ