Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Η απάντησή του για τα «Golden Boys» στον ΕΦΚΑ και το μισθό τους

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi

Αντιπαραθεση στη Βουλή έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κυβέρνηση για το διορισμό «Golden Boys» από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλότατες απολαβές. 

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης απέκρουσε τις κατηγορίες της αξιωματικής αντοπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «Δεν  κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα του ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων, όπως δεν τα κλείνει ούτε και το Σύνταγμα, που έχει ειδικές προβλέψεις που χρησιμοποιούμε»

«Τα περιβόητα Golden Boys για τα οποία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 26 Γενικοί Διευθυντές με τριετή θητεία, οι οποίοι αν πετύχουν όλους τους στόχους θα παίρνουν 4.200 ευρώ το μηνά καθαρά» σημείωσε ο υπουργός στον Σκάι.

Απεργία στον ΕΦΚΑ

Σε νέα 24ωρη πανελλαδικη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ που συζητείται στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καλούν όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 μετά το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, με αίτημα την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ