Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκθέσει τον Μητσοτάκη στο δεξιό του ακροατήριο

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας / Πηγή: Intime

Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουσάρ Οσμάνι, και η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ότι, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μητσοτάκης «δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών» έδωσαν ακόμα μια ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να επαναφέρει την κριτική της προς τον πρωθυπουργό για «διγλωσσία» σχετικά με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει ασυνέπεια σε ένα κεντρικό εθνικό θέμα, για το οποίο -όπως δεν σταματά να επαναλαμβάνει η Κουμουνδούρου- είχαν υποδαυλιστεί μεγάλες συγκεντρώσεις, έντονη κριτική στην τότε κυβέρνηση, ακόμα και στα όρια της «προδοσίας» για μια συμφωνία που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ζητεί την πιστή της εφαρμογή.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση Μητσοτάκη-Οσμάνι ανέφερε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός «αφού πρώτα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του, αφού πρώτα ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στη ρητορική μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς με την υποκρισία του, σήμερα ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε την παραίνεση Μητσοτάκη στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός «τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο. Ως επόμενο βήμα αναμένουμε την οφειλόμενη από αυτόν συγγνώμη τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε, όσο και προς τον ελληνικό λαό τον οποίο εξαπάτησε με ψεύδη. Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα» κατέληξε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο δημιουργίας ρήγματος στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και γι' αυτό το λόγο επανέρχεται με κάθε ευκαιρία στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή της συνάντησης Μητσοτάκη-Οσμάνι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ