Νέα
  • ΓΔ: 821.12 +0.24%
  • Τζίρος: 33,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αδ. Γεωργιάδης: Ναι σε μέτρα στήριξης ευάλωτων, αλλά χωρίς κινδύνους για τη χώρα

Αδωνις Γεωργιάδης
Αδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Eurokinissi

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι από τη μια στόχος και υποχρέωση μας είναι να ανακουφίσουμε από τη πολύ μεγάλη πίεση που δέχονται, κυρίως οι ευάλωτες ομάδες, από την ενεργειακή κρίση που είναι σε εξέλιξη και από την άλλη ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια που αν τα ξεπεράσουμε βάζουμε σε κίνδυνο τη χώρα. Ναι λοιπόν σε μέτρα στήριξης, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν να βγάλουν το μήνα, αλλά τη χώρα μας ποτέ δεν πρέπει να την ξαναβάλουμε στο κίνδυνο των αγορών, για κομματικούς λόγους».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας εκ νέου, σε όσους υποστηρίζουν οριζόντια μέτρα για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα ή στο ΦΠΑ για τα τρόφιμα.

Επικαλούμενος, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης την τελευταία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δήλωσε δικαιωμένος για τις απόψεις του, τονίζοντας ότι συντάσσονται με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής του Γραφείου καθηγητής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

«Ο κ. Κουτεντάκης, που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή όχι από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην έκθεσή του επισημαίνει ότι τυχόν απαιτήσεις για οριζόντιες μεγάλες παρεμβάσεις θα έθεταν την ελληνική οικονομία σε τεράστιους δημοσιονομικούς κινδύνους. Ο κ. Κουτεντάκης που δεν ανήκει στον χώρο της ΝΔ λέει ακριβώς αυτά που έλεγα και εγώ την περασμένη εβδομάδα. Ότι δεν χρειάζονται οριζόντια μέτρα αλλά μόνο στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Ποτέ δεν πρέπει να ξαναβάλουμε στον κίνδυνο των αγορών τη χώρα μας για λόγους κομματικούς», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για το νέο ΕΣΠΑ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ