Νέα
  • ΓΔ: 787.43 +1.60%
  • Τζίρος: 67,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑΛ: Ενοχλημένο με τις αναφορές Μητσοτάκη στο Κέντρο

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή / Πηγή: Intime

Hδη από την απάντηση που έδωσε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στις αναφορές του πρωθυπουργού για το κέντρο του πολιτικού μας εκκρεμούς, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τη διαχείριση της πανδημίας, φάνηκε πόσο ενοχλήθηκε η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την αναφορά Μητσοτάκη ότι η κεντροδεξιά παράταξη της οποίας ηγείται καλύπτει και τον χώρο του Κέντρου.

«Σε λίγο η ΝΔ θα βλέπει το Κέντρο με τα κιάλια» είπε στην απάντησή της η κα Γεννηματά, η οποία έσπευσε να τεκμηριώσει με τα δικά της επιχειρήματα αυτή την αναφορά. Μίλησε για ανοργανωσιά και προχειρότητα, για έλλειψη σχεδίου και είπε εμφατικά πως «όλοι πια ξέρουμε ότι τα μέτρα δεν είναι για όλους, όπως ευθαρσώς παραδέχονται δήθεν θεοσεβούμενοι υπουργοί, δεν ξέρουμε ποιον υπουργό να πιστέψουμε για τα εμβόλια, τα σχολεία, το άνοιγμα των καταστημάτων...».

Για να δείξει πως η Νέα Δημοκρατία είναι σε απόσταση από το Κέντρο, που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι το κόμμα της καλύπτει, κάνει συχνές αναφορές σε παθογένειες της παλαιάς Δεξιάς που εντοπίζει και σε τωρινές κυβερνητικές πρακτικές. Γνωρίζει η κ. Γεννηματά ότι αυτές οι πρακτικές απωθούν τους κεντρώους πολίτες.

Χθες στο κοινοβούλιο, τόνισε για το θέμα αυτό: «Πίσω από κάθε νομοθέτημα ξετρυπώνουμε λαγούς με ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, διαγωνισμούς-μαϊμού… Η πολυδιαφημισμένη αριστεία και αξιολόγηση για το Δημόσιο καταλήγει σε ξήλωμα του ΑΣΕΠ και επαναφορά της αλησμόνητης "γαλάζιας συνέντευξης"… Βάζετε την Αστυνομία να λύσει τα προβλήματα των πανεπιστημίων – που πρέπει να λυθούν, αλλά με τρόπο που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα και θα αποδειχθεί αναποτελεσματικός…».

Και συμπέρανε: «Κάθε μέρα που περνά ο ελληνικός λαός σφίγγει τα δόντια από την ανασφάλεια και τον θυμό που συσσωρεύει. Κι εσείς τόσο πιο επιρρεπείς γίνεστε στις παραδοσιακές πρακτικές και νοοτροπίες της Δεξιάς. Σε λίγο θα θέλετε κιάλια για να βλέπετε το πολυπόθητο για εσάς Κέντρο». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ