Νέα
  • ΓΔ: 1441.33 -0.06%
  • Τζίρος: 21,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς στο OPEN: Υπάρχει αυξημένο κόστος στην αγορά αλλά καμία έλλειψη σε αγαθά

Υπάρχει αυξημένο κόστος στην αγορά αλλά δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε αγαθά υποστήριξε στο Open TV, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο ΦΠΑ έχει πέσει στo 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, ουσιαστικά στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των τροφίμων στη χώρα μας σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ειδικά για τους αγρότες θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η επιβάρυνση από το κόστος παραγωγής που είναι πολύ μεγάλη. Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη παραγωγή στη χώρα μας, πρόσθεσε.

Ο πόλεμος είναι στην 31η ημέρα του, όλο αυτό δημιούργησε μια αναταραχή στην αγορά, επειδή Ουκρανία και η Ρωσία είναι  οι μεγαλύτερες σιταγορές στον κόσμο. Οι αγορές θέλουν λίγο χρόνο να ρυθμιστούν, διότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα αγαθά και μεριμνούμε να υπάρχει και διαθεσιμότητα ισχυρίστηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: υπάρχει αυξημένο κόστος στην αγορά αλλά καμία έλλειψη

gtrehert

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ