Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επίθεση» Ξενογιαννακοπούλου σε Χατζηδάκη για τους ανέργους του ΟΑΕΔ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου / Πηγή: Intime
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου / Πηγή: Intime

«Δήλωση ντροπή του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη, που χαρακτηρίζει «καταχραστές και απατεώνες» τους νόμιμα εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ», σχολιάζει σε δήλωση της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφέρει ότι «προφανώς σε κατάσταση πανικού από την κοινωνική κατακραυγή ενάντια στις επιλογές του, που συστηματικά πλήττουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο: κοινωνικός αυτοματισμός, προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα». Δηλαδή, συνεχίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, «την υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, τις τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων που οδηγούν στον αποκλεισμό τους από το μητρώο του ΟΑΕΔ, μέχρι και στη στέρηση του επιδόματος ανεργίας, την περιθωριοποίηση των κοινωνικών εταίρων και την απαξίωση των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού». Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κατηγορεί τον υπουργό ότι «πιστός στη στυγνή και παρωχημένη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, εφαρμόζει κατά γράμμα τις δοξασίες Πισσαρίδη ότι "οι άνεργοι ευθύνονται για την ανεργία τους" και ότι "η στήριξη των ανέργων αποτελεί προνόμιο και κατάχρηση"». Επιπλέον τον κατηγορεί ότι «με περισσό λαϊκισμό παρουσιάζει ως κανόνα τις εξαιρέσεις μικρού αριθμού ανέργων που έχουν μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα, προκειμένου να δικαιολογήσει το ποινολόγιο και τον εκβιαστικό αποκλεισμό που επιβάλλει στους πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους που σε συνθήκες κρίσης και ακρίβειας αντιμετωπίζουν την φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση».

   Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Χατζηδάκης θα πάρει την «πρώτη αγωνιστική και μαζική απάντηση» την Τετάρτη 6 Απρίλη στη γενική απεργία «και στη συνέχεια στη συζήτηση και αυτού του αντικοινωνικού σχεδίου νόμου στη Βουλή». Σημειώνει, τέλος, πως «την τελική, όμως, και καθοριστική απάντηση της κοινωνικής πλειοψηφίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα την λάβει στις εκλογές, με την ανάδειξη μιας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ