Νέα
  • ΓΔ: 828.33 +0.40%
  • Τζίρος: 28,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπακογιάννης: Να κερδηθεί το διπλό στοίχημα οικονομίας και δημόσιας υγείας

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης / Πηγή: Intime
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης / Πηγή: Intime

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με το Δημοτικό Συμβούλιο, απεύθυνε έκκληση για να κερδηθεί το διπλό «στοίχημα» της στήριξης της οικονομίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας με τη σημερινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τη σημερινή «μια καλή μέρα για την Αθήνα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα τηρηθούν απ' όλους, τονίζοντας πως ο Δήμος Αθηναίων «ξεπερνώντας ακόμη και τις αρμοδιότητες του συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο να κρατηθούν η πόλη και οι επιχειρήσεις όρθιες» και υπενθυμίζοντας τις μειώσεις και τις απαλλαγές των τελών αλλά και το πρόγραμμα ύψους 40 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της πόλης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για την στήριξη των επιχειρήσεων και συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην πρόσθεση παρατάξεων της αντιπολίτευσης για έκδοση ψηφίσματος ενάντια στη θέσπιση αστυνομικού σώματος για τα Πανεπιστήμια, σημείωσε ότι είναι η «πολλοστή φορά που επιχειρείται η μεταφορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο». «Στη συγκεκριμένη στιγμή μάλιστα», πρόσθεσε, «επιχειρείται να μεταφερθούν ιδεοληψίες, δόγματα και κυρίως να μεταφέρουμε το χθες στο σήμερα και πολύ περισσότερο στο αύριο». Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε τη διαφωνία του ιδίου και της παράταξης του με την έκδοση τέτοιου ψηφίσματος και κάλεσε όλους να εστιάσουν «στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στην πόλη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ