Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη και σχέδιο για την επόμενη μέρα στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Στους 33 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, «τους 33 μήνες διαρθρωτικού έργου και δομικών μεταρρυθμίσεων υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού» αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, που έδωσε το «παρών» στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο Ηράκλειο.

Ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι τα τελευταία χρόνια «έχουμε βιώσει τα δυσμενή αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, καθώς έχουμε έντονα φυσικά φαινόμενα με συχνότητα και σπουδαιότητα, που απέχουν από τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου» τονίζοντας ότι «οι προκλήσεις για τη χώρα μας μεγεθύνονται, καθώς ως γνωστόν πρέπει να διαχειριστούμε και τον υψηλό κίνδυνο της σεισμικής δραστηριότητας».

Αναφερόμενος στο Αρκαλοχώρι και την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη ένα μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Τριαντόπουλος μίλησε για «στήριξη και αποκατάσταση που εδράζεται σε μία νέα φιλοσοφία, όπως αυτή εκπορεύεται από τον πρωθυπουργό, μία φιλοσοφία που έχει στον πυρήνα της ένα διττό στόχο. Η στήριξη να φτάσει γρήγορα και δίκαια σε όσους την έχουν ανάγκη και η αποκατάσταση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν» και αναφέρθηκε παράλληλα και στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κρατικής αρωγής που διαμορφώθηκε το 2021.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε για το Αρκαλοχώρι, ότι προχωράει απρόσκοπτα η υλοποίηση ενός σχεδίου, η δημοσιονομική επίπτωση του οποίου αυτή την ώρα έχει φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 11.500 ταχείες αυτοψίες και 7.500 επανέλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Ένα σχέδιο με συστατικά όπως η χορήγηση της πρώτης αρωγής μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr ξεκινώντας λίγες ημέρες μετά τον σεισμό. Μέχρι στιγμής 6.300 πολίτες έχουν λάβει γρήγορα αλλά προσεκτικά, περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ. Με τη χορήγηση τους να εδράζεται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, να υλοποιείται μέσα από διασταυρώσεις, μέσα από ελέγχους ως προς τους δικαιούχους και φυσικά περιλαμβάνοντας στη διαδικασία συμψηφισμούς και επιστροφές, όπου κριθεί ότι πρέπει. Διαδικασίες που υλοποιούνται όλη αυτή την περίοδο και συνεχίζονται», είπε ο κ. Τριαντόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο σύνολο της στήριξης, όπως στην έκτακτη χρηματοδότηση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού με 13 εκατ. ευρώ, τη διάθεση λυόμενων αιθουσών και οικίσκων, την υλοποίηση του σχεδίου στεγαστικής συνδρομής, την απαλλαγή για μία τουλάχιστον τριετία από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου, την επιχορήγηση για σεισμόπληκτες επιχειρήσεις και μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων.

«Πέραν όμως από τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, το σχέδιο που υλοποιούμε εστιάζει και στην επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα για το Αρκαλοχώρι αλλά και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες και η περιοχή να διαμορφώσουν συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης, μετατρέποντας αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ως σημείο εκκίνησης για μία καλύτερη περίοδο», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε ότι «η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι για τα εύκολα. Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, είναι η παράταξη που διαχειρίζεται τα δύσκολα, που ξεπερνά τις κρίσεις, που αλλάζει τα κακώς κείμενα, που με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθιστά τις κρίσεις ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τις επέμενες γενιές».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ