Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Γεωργαντάς: Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός χρεών των αγροτών

Στη ρύθμιση για τον συμψηφισμό των χρεών των αγροτών, που θα ψηφιστεί την Τρίτη στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια οφειλές των αγροτών είτε από φυσικά πρόσωπα- αγρότες είτε από συνεταιρισμούς και δίνεται η δυνατότητα με μια τροπολογία που κατατέθηκε και θα συζητηθεί στη Βουλή, να συμψηφίζονται οι εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Δημοσίου μέσα από μελλοντικές ενισχύσεις, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα», εξήγησε στον Σκάι.

Τόνισε δε ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο σε χρέη προς το Δημόσιο και όποιος αγρότης δε χρωστά, θα πάρει κανονικά την ενίσχυση, η οποία θα δοθεί. 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι αύριο, Δευτέρα, θα δοθούν στους κτηνοτρόφους ενισχύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για εθνικό σχέδιο μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, επισήμανε ότι «μένω στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αν δε δοθεί ευρωπαϊκή λύση, θα πάμε σε ένα πιο ενισχυμένο δικό μας σχέδιο, γιατί η αύξηση της τιμή του ρεύματος δεν μπορεί να επηρεάζει έτσι επιχειρήσεις και νοικοκυριά». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ