Νέα
  • ΓΔ: 787.43 +1.60%
  • Τζίρος: 67,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Στις 732.000 οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 5 - Πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime
Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας καθώς και να καλύψει τις απώλειες εισοδημάτων που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Επεσήμανε πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φτάνουν τα 32 δισ. και πρόσθεσε πως στην πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 κατατέθηκαν 732.000 αιτήσεις. Σημείωσε, δε, πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές ένα νέο πρόγραμμα 9 μηνών για τις δανειακές υποχρεώσεις όσων έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Για το πτωχευτικό δίκαιο τόνισε ότι περιέχει πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων και ανέφερε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα Γέφυρα 2 το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός είπε πως τις επόμενες ώρες και ημέρες θα βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για το επίδομα θέρμανσης υπέβαλαν αίτηση 692.000 νοικοκυριά, τα οποία θα αποζημιωθούν από 80 ευρώ έως 650 ευρώ ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ. Περισσότερο από το 50% της επιδότησης θα χορηγηθεί, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, έως τέλος Ιανουαρίου.

Για το θέμα των ενοικίων ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε επίσης ότι στις 60.000 περιπτώσεις πού δεν έχει καταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης Νοεμβρίου, το πρόβλημα έγκειται την απουσία δήλωσης IBAN και συμπλήρωσε πως θα σταλούν προσωποποιημένες ενημερώσεις στους δικαιούχους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ