Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εξαιρεί όσους υπερ-κερδοσκοπούν στην ενέργεια

Για μειωμένη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας έκανε λόγω ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, με αφορμή το πόρισμα της ΡΑΕ, λέγοντας οτι επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του κινήματος.

"Στην εθνική προσπάθεια για μείωση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης δε νοείται η κυβέρνηση να βγάζει εκτός κάδρου όσους υπερ-κερδοσκοπούν", τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος.

Υποστήριξε ότι "η πολυδιαφημισμένη από τον πρωθυπουργό φορολόγηση με 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, θα γίνει με… εκπτώσεις", καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Δούκας "δεν θα φορολογηθεί το συνολικό ποσό των 930 εκ. ευρώ αλλά υποπολλαπλάσιο, το οποίο πάλι δεν προσδιορίζεται καθώς περιμένουμε νέους υπολογισμούς".

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τον πρωθυπουργό να αναλογιστεί το βαρύ τίμημα της ακρίβειας που έχουν πληρώσει οι πολίτες. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ