Νέα
  • ΓΔ: 1015.52 0.00%
  • Τζίρος: 34,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Μηταράκης: Προωθούμε την ψηφιοποίηση όλων των αιτημάτων ασύλου

Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη μετάβαση όλων των αιτημάτων ασύλου σε ένα «απόλυτα ψηφιοποιημένο περιβάλλον», το οποίο θα συμβάλει στην ταχεία και ποιοτική εξέταση τους προωθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οπως επισήμανε ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EUAA), «τα διδάγματα της πανδημικής και μεταναστευτικής κρίσης, που ανέδειξαν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση του συστήματος ασύλου».

«Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος, καθιερώνοντας με τη συνδρομή του EUAA το θεσμό της εξ αποστάσεως συνέντευξης, αλλά και της εξ αποστάσεως διενέργειας διοικητικών ενεργειών. Ο στόχος μας είναι η μετάβαση σε ένα απόλυτα ψηφιοποιημένο περιβάλλον, το οποίο θα συμβάλει στο βασικό στόχο κάθε εθνικού συστήματος ασύλου, την ταχεία αλλά και ποιοτική εξέταση όλων των αιτημάτων ασύλου», ανέφερε, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι «το ευρωπαϊκό καθεστώς προστασίας αποτελεί τη μόνη απάντηση στην κριτική που δέχεται η Ένωση ως προς τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά».

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργοποίηση της Οδηγίας Προσωρινής Προστασίας για τους Ουκρανούς επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ έκανε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αυτή της δημιουργίας ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Προστασίας. Ο Κοινός Ευρωπαϊκός Χώρος Προστασίας, πάγια θέση της Ελλάδας στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, αποτελεί τη λογική απόρροια ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ