Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι σημερινές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν πολιτικά μηνύματα

Πηγή: Ευρωκίνηση

Με κεντρικό σύνθημα «Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό» ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα τα μέλη του να προσέλθουν στα περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα που έχει στήσει ανά την Ελλάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με διπλό σκοπό: Πρώτον, να επανεκλέξουν στη θέση του προέδρου τον Αλέξη Τσίπρα και, δεύτερον, να εκλέξουν τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην πραγματικότητα οι σκοποί της Κουμουνδούρου είναι:

  • να διατηρήσει σε ετοιμότητα τον κομματικό της μηχανισμό, καθώς ήδη έχουμε εισέλθει σε οιονεί προεκλογική περίοδο,
  • να φέρει στις κομματικές κάλπες όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες τόσο από την ευρύτερη Αριστερά όσο και από την Κεντροαριστερά, και
  • να ενδυναμώσει τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εδώ και καιρό αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» του κόμματος, καθώς η ανάπτυξή του κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν με την πολιτική και εκλογική άνοδο του κόμματος, που το έφερε στην κυβέρνηση το 2015 και πιστοποίησε ότι παραμένει ο ένας από τους δύο πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος το 2019.

Να σβήσει τις «παραφωνίες»

Η σημερινή εκλογική διαδικασία γίνεται τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίστηκε από μαζική προσέλευση συνέδρων, υψηλό φρόνημα και αληθινή πίστη στην πολιτική ανατροπή που ζητεί εδώ και καιρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις όποιες «παραφωνίες» σημειώθηκαν στο Συνέδριο θέλει να «σβήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή διαδικασία, που θα επισημοποιήσει, άλλωστε, αυτό που αποτελεί κοινό τόπο: Ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πολιτικά κυρίαρχος στον χώρο της Αριστεράς, ενώ κανείς από τους διαφωνούντες δεν προχώρησε σε κατάθεση εναλλακτικής υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα και η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλεγεί να συμφωνεί με τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Τσίπρας. Μένει να δούμε, βέβαια, πόσο θα είναι το ποσοστό των διαφωνούντων με τη στρατηγική Τσίπρα στη νέα Κεντρική Επιτροπή…

Πολιτικά, η σημερινή διαδικασία θέλει να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις που δημιουργεί σε ένα μεγάλο κόμμα η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες από τον κ. Μητσοτάκη και είναι προφανές ότι θέλει να δείξει πως ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη…

Το επικοινωνιακό ζητούμενο

Επικοινωνιακά, οι σημερινές εκλογές για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή θέλουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και όπως είναι φυσικό τράβηξε πάνω στο κυβερνών κόμμα τους προβολείς της δημοσιότητας.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απέναντί τους τον «πήχη» των περίπου 180.000 πολιτών που προσήλθαν στις 8 Μαΐου στις κάλπες τις οποίες έστησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποφανθούν για το νέο όνομα και το «νέο» σήμα του τρίτου σε δύναμη κόμματος στην ελληνική Βουλή.

Εάν το ΠΑΣΟΚ του 8,1% στις τελευταίες εκλογές και του σημερινού 13%-14% μπορεί να φέρνει στις κάλπες 180.000 πολίτες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ του 31,5% στις τελευταίες εκλογές, ακόμα και με το τωρινό δημοσκοπικό 25%, οφείλει να δείξει ότι ο πολιτικός του λόγος, η έκφραση από τον κ. Τσίπρα και το κόμμα της έντονης δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση, αλλά και κομματικός του μηχανισμός είναι ισχυρότερος από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, ο αριθμός όσων προσέλθουν στην κάλπη σήμερα θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εντυπώσεις της επόμενης ημέρας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ