Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρόεδρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Πέτρος Ευθυμίου

Πηγή: Intime

Πρόεδρος του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, έπειτα από πρόταση που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: «Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη τιμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη να αναλάβω την ευθύνη της προεδρίας των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς δεν πρόκειται για μια συνήθη και τυπική κομματική διαδικασία, αλλά για μια εμβληματική αφετηρία αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, του ιστορικού κορμού της δημοκρατικής παράταξης της χώρας».

Ο Πέτρος Ευθυμίου μετείχε στην οργανωμένη Αντίσταση εναντίον της δικτατορίας από το 1967 ως το 1974 και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και υπουργός Παιδείας. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, βουλευτής Β' Αθήνας  και εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) την διετία 2010-2012.

Το 2012-13 ήταν fellow στο Weatherhead Center for International Affairs του School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ