Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Τσακίρης: Παράγοντας ανάπτυξης η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα

χρηματοδότηση λιανεμπόριο για eshop
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης / Πηγή: Intime

«Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης για τη χώρα μας, είναι πλέον η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Αυτό το διήμερο, βρίσκονται στη χώρα μας πάνω από 60 επενδυτικά σχήματα, κοιτώντας δικές μας καινοτόμες επιχειρήσεις».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ακόμη, πως «απλοποιήσαμε ήδη τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Όλες οι δράσεις στήριξης κατά της Cοvid19 έγιναν ηλεκτρονικά, και για πρώτη φορά, ενώ η δράση παρέμενε ανοικτή, οι επιχειρήσεις που είχαν εγκριθεί πληρώνονταν ταυτόχρονα.

Στο νέο ΕΣΠΑ απλοποιούμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες και η επιχείρηση θα μπορεί να γνωρίζει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα - μπορεί και εντός 30 ημερών - αν εντάσσεται ή όχι, για να προχωρήσει στην επένδυση. Γιατί είναι πλέον ευρωπαϊκός κανονισμός να μην δίνονται προκαταβολές από το ΕΣΠΑ, αλλά τα χρήματα να δίνονται εφόσον έχει προχωρήσει η επένδυση». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ