Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος σε σχολεία του Πειραιά

Σχολείο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος καταφθάνουν σε σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, έπισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, με επίκαιρη ερώτηση την οποία απευθύνει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ και άλλων παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος απειλούν πλέον εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τις σχολικές μονάδες.

«Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των σχολείων δεν προκύπτουν από κακή διαχείριση της σχολικής κοινότητας, η οποία εξάλλου έχει απευθύνει εκκλήσεις για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπλήρωση των λειτουργικών αναγκών της, αλλά από τις ανεξέλεγκτες, υπέρογκες, κερδοσκοπικές αυξήσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης και υπενθυμίζει ότι με αναφορά που κατέθεσε την 30ή.3.2022 γινόταν γνωστό το πρόβλημα που έθιγε σε επιστολή του ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου σχετικά με την οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Η υπουργική απάντηση έκτοτε αγνοείται», αναφέρει ο Τρύφων Αλεξιάδης, που επαναφέρει το ζήτημα και καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ενημερώσει τη Βουλή πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών που καταφτάνουν και τις απειλές για διακοπές παροχής ρεύματος στις σχολικές μονάδες, εντός μάλιστα περιόδου διεξαγωγής εξετάσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ