Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Πλεύρης: Με μόνιμους και ιδιώτες γιατρούς η κάλυψη θέσεων στα περιφερειακά νοσοκομεία

Πηγή: Eurokinissi

Το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και δη των νησιωτικών, θα επιλυθεί και με ιδιώτες ιατρούς, μέσω απευθείας συμβάσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, τόνισε: «Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί» διαμήνυσε. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει έτοιμη προκήρυξη για πρόσληψη 700 γιατρών, τονίζοντας ότι επιλογή του υπουργείου είναι αυτή να βγει τμηματικά και με προτεραιότητα στις περιοχές που δεν καλύπτονται οι θέσεις. Μέχρι τότε, όπως είπε, «το πρόβλημα θα επιλύεται με εσωτερικές μετακινήσεις και με εποχική κάλυψη των κενών με ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό».

Σχολιάζοντας την αντίδραση των γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, στην απόφαση της 2ης ΥΠΕ να μεταφερθούν χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πλεύρης είπε: «Δεν έχω καταλάβει αν η αντίδραση έχει χαρακτηριστικά μιας γενικότερης κριτικής ή συντεχνιακής», σημειώνοντας ότι οι καταγγελίες περί ιδιωτικοποίησης δεν ευσταθούν.

«Ιδιωτικοποίηση είναι όταν πληρώνει ο ασθενής. Όταν δεν πληρώνει, είναι διαχείριση του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι είναι η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση της λίστας των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου, έως ότου καλυφθεί η θέση του αναισθησιολόγου. Επισήμανε ωστόσο ότι στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων υπάρχει πρόβλημα.

Σ’ ότι αφορά στο νέο νοσοκομείο της Κω, που εξαγγέλθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός είπε ότι η χρηματοδότησή του έχει διασφαλιστεί, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του θα εξαρτηθεί από την μελέτη του έργου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ