Νέα
  • ΓΔ: 820.63 +0.48%
  • Τζίρος: 16,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρ. Δήμας: Σημαντική άνοδος για την Ελλάδα στην κατάταξη των startup οικοσυστημάτων

 Χρίστος Δήμας
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας / Πηγή: Eurokinissi

Η Ελλάδα το 2022 πέτυχε σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη των startup οικοσυστημάτων, σύμφωνα με έκθεση του φορέα αξιολόγησης και καταγραφής των οικοσυστημάτων καινοτομίας - StartupBlink.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σημειώνοντας την ικανοποίησή του για την αξιολόγηση αλλά προσθέτει ότι «έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα».

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει: «Η Ελλάδα το 2022 πέτυχε σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη των startup οικοσυστημάτων, σύμφωνα με έκθεση του φορέα αξιολόγησης και καταγραφής των οικοσυστημάτων καινοτομίας - StartupBlink.

Το Startup Blink είναι μία πηγή πληροφόρησης για τα οικοσυστήματα καινοτομίας ανά τον κόσμο και μελετά την απόδοσή τους, αξιολογώντας τρία βασικά κριτήρια.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βλέπουμε την κατάταξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας να βελτιώνεται όσον αφορά την ποσότητα, ποιότητα, την εξωστρέφεια και την επιδραστικότητα του, όμως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ