Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Π. Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων

Πάνος Τσακλόγλου: Αξιοπρεπής εργασία είναι η ασφαλής εργασία
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου / Πηγή: Eurokinissi

Στις εργασίες της 110ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO), με θέμα «Οι αναπτυσσόμενες χώρες: Κρίση, δομικός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας», συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου ξεκίνησε τη διαδικτυακή του παρέμβαση, αναφερόμενος στις σφοδρές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και σε κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. O υφυπουργός έκανε λόγο για μια τριπλή κρίση, υγειονομική, ενεργειακή και χρηματοπιστωτική, που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Εξαιτίας αυτής της κρίσης, όπως είπε, το χάσμα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στις προοπτικές της αγοράς εργασίας μεταξύ αναπτυγμένων και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Για να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο υφυπουργός, αυτές τις προκλήσεις και να οικοδομήσουμε μια δίκαιη και, χωρίς αποκλεισμούς, κοινωνία, χρειάζεται ένα συνεκτικό πλαίσιο που να επιτρέπει την επιτάχυνση της προόδου και την προώθηση της αρχής «να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ελληνική κυβέρνηση, με άξονα τη δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, αφενός μεν σχεδιάζει για το μέλλον στρατηγικά αφετέρου δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ανισοτήτων, που προκύπτουν από την εντεινόμενη πίεση των εξωγενών κρίσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Τσακλόγλου υπογράμμισε ότι πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων και, «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για όλους, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που μπορούν να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ