Νέα

Αλ. Σδούκου: Καταιγιστικά όσα συμβαίνουν στον τομέα της ενέργειας

Η ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου

 Πέφτουν οι τιμές ενέργειας στα επίπεδα του Σεπτέμβρη

Στο Regional Growth Conference της Πάτρας συζητήθηκε ο ρόλος των ΑΠΕ στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου να υποστηρίζει πως είναι «καταιγιστικά τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στον χώρο της ενέργειας».

Η κ. Σδούκου εμφανίστηκε σίγουρη πως η κυβέρνηση θα καταφέρει από πρώτη Ιουλίου με νομοθετική ρύθμιση -και με την ανοχή των Βρυξελλών- να επαναφέρει τις τιμές ενέργειας στα επίπεδα του Σεπτέμβρη.

Η ίδια είπε πως η πολιτική του αρμόδιου υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτον στο Κόστος Ενέργειας, με τη ΓΓ να λέει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις επιδοτήσεις αναλογικά με τα οικονομικά της δεδομένα. Δεύτερος άξονας είναι το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και τρίτος η πολιτική απανθρακοποίησης με έργα ΑΠΕ.

Η κα Σδούκου παρουσίασε και τμήμα του νέου ενεργειακού νομοσχεδίου, λέγοντας πως μεταξύ άλλων θα γίνουν πιο εύκολες οι αδειοδοτήσεις στους επενδυτές.

Ο κ. Γιαρέντης υποστήριξε πως η απολιγνιτοποίηση δεν έγινε νωρίς, αλλά αργήσαμε να ασχοληθούμε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από τη μεριά του, ο κ. Καπέλος είπε ότι τα ΕΛΠΕ στρέφονται προς τις ΑΠΕ, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της εταιρείας.

Ο κ. Καρύδας μίλησε για το έργο διασύνδεσης Αιγύπτου-Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα 3 ετών.

Τέλος, ο κ. Περάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ΤΕΡΝΑ έχει εντοπίσει όλο το εύρος των εφαρμογών που μπορούν να δώσουν λύσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Νίκος Φιλιππίδης, συμμετείχαν οι:

  • Αλεξάνδρα Σδούκου - ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων
  • Γιάννης Γιαρέντης - Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΠΕΕΠ
  • Δρ Σωτήρης Καπέλλος - Δ/ντης Ανάπτυξης και Λειτουργίας της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ», Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • Ιωάννης Καρύδας - Δ. Σύμβουλος ΑΠΕ, Όμιλος Κοπελούζου
  • Μανώλης Περάκης - Δ/ντης Προμήθειας και Ανάπτυξης, TERNA Energy SA
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ