Νέα
  • ΓΔ: 1027.7 +0.64%
  • Τζίρος: 4,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σεμίχ Γιαλτσίν κατά Μητσοτάκη: Πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου η Τουρκία

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Με προσβολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, Σεμίχ Γιαλτσίν, χαρακτηρίζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό «μούτσο του Μπάιντεν και πιόνι του Μακρόν», ο οποίος τρόμαξε με το χάρτη των Γκρίζων Λύκων.

Οπως μεταδίδει το ethnos.gr και η Μαρία Ζαχαράκη, απαντώντας μέσω twitter και στα αγγλικά επίσης ο Γιαλτσίν είπε δηκτικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ο μούτσος του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και το πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν, πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσίασαν οι Εστίες των Ιδεαλιστών στον αρχηγό του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί».

Σε σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «Μίτσο», που στα τουρκικά σημαίνει «μούτσος».

«Πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου το τουρκικό έθνος»

«Ο Μίτσο, γνωρίζοντας ότι τα νησιά του Αιγαίου χαρίστηκαν στην Ελλάδα από τις χώρες της Δύσης, τρομάζει κάθε φορά που το θέμα αναδεικνύεται στην τουρκική κοινή γνώμη. Δεν αρκεί να καταλάβουμε τι μήνυμα δόθηκε στον Μητσοτάκη με τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Μπαχτσελί. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η υποστήριξη του τουρκικού έθνους, του πραγματικού ιδιοκτήτη των νησιών του Αιγαίου, σε αυτόν τον χάρτη», υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε ότι «το MHP, με επικεφαλής τον Μπαχτσελί, δεν είναι μόνο ο επίσημος εταίρος της κυβέρνησης, αλλά υπεύθυνο και συνεπές μέλος της Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία δημιουργήθηκε κατόπιν εθνικής συναίνεσης. Είναι φυσιολογικό ο κ. Μίτσο, που μπέρδεψε τα νησιά του Αιγαίου με ελληνικά πλοία, να φοβάται τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και εκφράζει την ισχυρή φωνή της συνείδησης του έθνους».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ