Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο Αθανασίου για να έρθει η Θάνου, αλλά να έρθει το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ προασπίζεται πάντα τους θεσμούς, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία, όπως επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έτσι και τώρα. Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, η κυβέρνηση πρέπει να το πει στο λαό» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

«Επτά χρόνια που ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ήδη Ευρωβουλευτής, δεν παρακολουθήθηκε, όταν έγινε υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τότε έγινε η παρακολούθηση. Σήμερα μας ρωτούν γιατί δεν δέχεται να ενημερωθεί για την παρακολούθηση του από το νέο αρχηγό της ΕΥΠ, από έναν διοικητή δηλαδή που δεν έχει γίνει ακόμα διοικητής αφού δεν έχει την έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» τόνισε. 

Αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας για την ΕΥΠ τόνισε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί ο κ. Καστανίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. «Η ενημέρωση που είχαμε κατά την ψήφιση της τότε τροπολογίας ήταν ότι αφορούσε την προάσπιση της χώρας από την τρομοκρατία και για αυτό και την ψηφίσαμε. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Δεν επιτρέπονται σκιές γύρω από το πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιος Πρωθυπουργός της χώρας, για αυτό τα αίτια της παρακολούθησής του πρέπει να ειπωθούν δημόσια. Δεν επιτρέπεται να μένουν σκιές γύρω από το πρόσωπό του. Ο κ. Ανδρουλάκης αγωνίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, έδωσε μάχες, αυτό που συνέβη είναι εντελώς παράδοξο. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για να ξέρουν τι θα κάνουν στις εκλογές. Φαίνεται ότι έχουμε σχεδόν 15.000 ανθρώπους που παρακολουθούνται στη χώρα μας. Δεν γίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στα θύματα, αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτο» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου που διαχώρισε τους βουλευτές ανάλογα με το θρήσκευμά τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξήγησε πως «το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η Θάνου, αλλά το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσει τη στρατηγική του με σεβασμό στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή. Έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ρίξει τη ΝΔ, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την αλλαγή, διασφαλίζοντας την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής πρότασης για τη χώρα».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ