Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Στο νομοσχέδιο, επίσης, μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και τρεις υπουργικές τροπολογίες.

Η πρώτη με ρυθμίσεις για την Προεδρία της Κυβέρνησης ( Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 21 και παρ. 3 άρθρου 23 ν.4622/2019 2) και με ρυθμίσεις που αφορούν την λειτουργία του Πανελλήνιου Ιατρικού Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους (Τροποποίηση περ. ζ) πρώτου εδαφίου άρθρου 276 ν.4515/2018 - Εφαρμογή παρ. 5 άρθρου 278 ν.4512/2018).

Οι δύο άλλες τροπολογίες αφορούν διατάξεις για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ειδικότερα, η πρώτη τροπολογία του ΥΠ.ΑΝ.Ε έχει διατάξεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, παράταση προθεσμιών γενικών συνελεύσεων νομικών προσώπων για το έτος 2022.  Για την νομιμοποίηση των αδειών δραστηριοποίησης σε λαϊκή αγορά που εκδόθηκαν από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής κατά τα έτη 2008 έως 2009. Για την αναστολή καθηκόντων Προέδρου Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως μέλους ΔΕΠ. Ρυθμίσεις θεμάτων λειτουργίας του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Παράταση θητείας του Προέδρου του ΣΕΟ. Για την Επιτροπή καθορισμού των προσόντων και πιστοποίηση των μελών του Μητρώου Πιστοποιημένων Ατιμολόγητών του ΕΛ.ΙΔ.ΕΚ. Μεταβίβαση διάταξης για την απαλλαγή υπό όρους φόρου εισοδήματος των ενδοομιλικών μερισμάτων που εισπράττονται από νομικό πρόσωπο φορολογικό κάτοικο Ελλάδος και των μερισμάτων που διανέμονται σε νομικό πρόσωπο φορολογικό κάτοικο Ηνωμένου Βασιλείου για το φορολογικό έτος 2021. Παράταση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης κατασκευής οικοδομών για την υπαγωγής το καθεστώς αναστολής του φόρου.

Η δεύτερη τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει διατάξεις σχετικά με την διεύρυνση φορέων από τους οποίους δύναται να προέρχονται τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων (τροποποίηση άρθρου 118 του Ν. 4887/22). Διεύρυνση φορέων από τους οποίους δύνανται να προέρχονται τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης. Την αρμοδιότητα έκδοσης αποφάσεων ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων. Την Παράταση προθεσμίας καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ». Την δυνατότητα άσκησης αρμοδιοτήτων Επιτελικής Δομής (Τροποποίηση της παρ. 2 άρθρο 23 του Ν 4914/2022). Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού και λοιπών θεμάτων της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Ρυθμίσεις για την ανέγερση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» έχει εισαχθεί στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με την θετική ψήφο της ΝΔ. Στην Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ