Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πηγή: Eurokinissi

«Η κυβέρνησή μας έχει συμπληρώσει τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και η καλύτερη απόδειξη του τι έχουμε πετύχει είναι το έργο μας, θέλουμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας έξω από καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.

Απαντούμε με έργα, μικρά και μεγάλα, στους πολιτικούς μας αντιπάλους που γκρινιάζουν και μας υπονομεύουν, είπε ο πρωθυπουργός. «Και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων με το έργο κάποιων άλλων, έργο εντός εισαγωγικών, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν κι αναρωτιέμαι άραγε τι; Τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω; Η Ελλάδα δεν γυρνάει πίσω, κοιτάει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα από τις Σέρρες».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και υπογράμμισε: «Περνάμε δύσκολους καιρούς εν μέσω μιας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία. Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδας.

Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Η κρίση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα δικών μας επιλογών. Πρέπει να τη διαχειριστούμε, όμως, και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγη υπομονή μέχρι την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια, τα οποία θα συμβάλουν στην αυτοσυγκράτηση και όχι στην επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος. Θα αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μία υποδοχή που παραπέμπει πιο πολύ σε προεκλογική περίοδο και ο ενθουσιασμός σας και η αγάπη σας. Έχουμε, ακόμα, πολλούς μήνες μέχρι τις εκλογές. Κρατήστε ζωντανή την ενέργειά σας θα τη χρειαστούμε στις εκλογές το 2023».

Ο πρωθυπουργός περπάτησε από το Επισκοπείο, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Θεολόγο, μέχρι την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο. Χαιρέτισε καταστηματάρχες, θαμώνες των καφέ και περαστικούς, ενώ συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.

Έξω από το δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο κ. Μητσοτάκης δοκίμασε μια ευχάριστη έκπληξη όταν ο δήμαρχος του πρόσφερε μια παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία σε κορνίζα που δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ηλικία 8 χρονών με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τον πρωθυπουργό στη βόλτα συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής και οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την υπό κατασκευή νέα πτερύγια της ψυχιατρικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Σερρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου ενημερώθηκε για την κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού.

«Η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει»

Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά από μέτρα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη γαλακτοβιομηχανία "Κορυφή" στις Σέρρες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πιο σημαντικό από τα μέτρα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Χαρακτήρισε την "Κορυφή" δυναμική και εξαγωγική επιχείρηση λέγοντας ότι τα προϊόντα της κατακτούν αγορές του εξωτερικού.

Επισκέφτηκε το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Σούλι 

Το Νέο Σούλι, ένα μεγάλο χωριό περίπου 2.500 κατοίκων, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, για να δει το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που η κατασκευή του άρχισε το 2020 και ολοκληρώθηκε το 2022.

Στην πλατεία του χωριού τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτρης Νότας, και κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί, ανάμεσα τους και αρκετοί μαθητές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός περπάτησε, έκανε χειραψίες, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απευθυνόμενος σε μαθητές, την ώρα που έπαιζαν, τους ρώτησε αν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία. Συνομίλησε με κατοίκους και η Αποστολία, 31 χρονών, δασκάλα και μητέρα τριών παιδιών, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να νιώθουμε ασφαλείς». Όπως εξήγησε η ίδια, το 2012 έφυγε στη Βρετανία για σπουδές και εργασία και το 2014 επέστρεψε στο Νέο Σούλι και δουλεύει ως δασκάλα, διότι αισθάνεται πιο ασφαλής στην Ελλάδα, ως προς τις εργασιακές συνθήκες και την ποιότητα ζωής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο, ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου κτιρίου και ευχήθηκε «καλή χρονιά στους μαθητές».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ