Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κουτσούμπας: Ποια ατομική ευθύνη; Εδώ χρειάζεται η κρατική ευθύνη

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Πηγή: Ιntime

Συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου υποστήριξε ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα είναι σχετική και με το άνοιγμα του τουρισμού, προσθέτοντας ότι «σχετίζεται με την κατάσταση σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και αυτό βέβαια σε συνδυασμό με το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, αλλά και με την κατάσταση στα σχολεία που εκεί συνωστίζονταν μαθητές, μαζί με ιδιαίτερες -θα έλεγα- συνθήκες που επικράτησαν, γιατί είχαμε ένα πενθήμερο εορτασμό του Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι έπρεπε να γίνονται μαζικά τεστ ήδη από το καλοκαίρι και πρόσθεσε ότι «το lockdown που ξεκίνησε πρώτα σε περιοχές της Β. Ελλάδας κατά την άποψή μας αποδίδει ελάχιστα, γιατί οι εστίες από τις οποίες γίνεται η υπερμετάδοση είναι ακόμη ενεργές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έπρεπε να αυξηθούν οι έλεγχοι ή να είναι δραστικότερο το lockdown, ο ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε «κυρίως να αυξηθούν οι μαζικοί έλεγχοι, τα μαζικά τεστ, να αυξηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, αντισηπτικά, μάσκες, ιδιαίτερα σε κρίσιμους χώρους όπου γίνεται μεγάλη υπερμετάδοση και φυσικά να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα» με ενίσχυση του ΟΑΣΘ, αραίωση των τμημάτων στις σχολικές αίθουσες και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους χώρους δουλειάς.

«Όλα αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να λυθούν με την ονομαζόμενη "ατομική" ευθύνη. Εδώ χρειάζεται η συλλογική ευθύνη, χρειάζεται πρώτα απ' όλα η δημόσια, η κρατική ευθύνη. Το κράτος πρέπει να τα λύσει αυτά μέσα απ' τους φορείς του και τους μηχανισμούς του, που είναι και τα υπουργεία, οι περιφέρειες, οι δήμοι και μια σειρά δομές, θεσμοί, οι οποίοι έπρεπε να κινητοποιηθούν», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ