Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Μητσοτάκης: Στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής δυναμικής οι επιχειρήσεις

Μητσοτάκης

«Η κυβέρνησή μας δικαιώθηκε απόλυτα, προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και  έχουμε αυτήν την αξιοσημείωτη μείωση της ανεργίας και γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Ξέρω πολύ καλά», πρόσθεσε «ότι όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζετε μεγάλα ζητήματα με το κόστος της ενέργειας. Αρκεί να σας πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί από τα επίπεδα που βρισκόντουσαν πριν από 2 χρόνια. Είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Έχουμε ήδη χτίσει ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο και βεβαίως προσδοκούμε πάντα σε μία περαιτέρω ευρωπαϊκή υποστήριξη προκειμένου να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είπε.

Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην ανάκτηση υπερεσόδων ενεργειακών εταιρειών

«Θέλω επίσης να τονίσω, ότι σε αυτήν τη διαδικασία διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και ο ελληνικός μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους παραγωγούς ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή το μοντέλο πάνω στο οποίο θα χτιστούν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να υιοθετηθούν από όλα τα κράτη-μέλη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η ανάπλαση της ΔΕΘ

Στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο ανάπλασης. «Χαίρομαι που τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε συμφωνήσει και πού κάτι το οποίο ξεκίνησε σαν μία ιδέα -πολλοί τη χαρακτήριζαν επιστημονικής φαντασίας- παίρνει σάρκα και οστά και βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να παρουσιάσουμε, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οπτικοποιημένο το σχέδιό μας για την  ανάπλαση της ΔΕΘ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσκεψη στα περίπτερα της Πυροσβεστικής και των ΗΑΕ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής στη ΔΕΘ και εξήρε το έργο των ανθρώπων της που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ευχαριστώντας το Πυροσβεστικό Σώμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει, καθημερινά, στους πολίτες.

Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla Bin Touq Al Marri.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ