Νέα
  • ΓΔ: 1446.47 +0.04%
  • Τζίρος: 49,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγιάννης: Με τη Γραμμή 4 και τις επεκτάσεις του μετρό προς Πειραιά θα ανατραπεί το κυκλοφοριακό

Πηγή: Eurokinissi

Στη σημασία της ανάπτυξης της Γραμμής 4 του μετρό και του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Απαντώντας στην «παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για την κατασκευή του σταθμού στα Εξάρχεια» ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε στον Σκάι, ότι «η πλατεία Εξαρχείων έχει έκταση 2.984 τμ και ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί, αφού κατασκευαστεί ο σταθμός, είναι 243 τμ».

Ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «για πρώτη φορά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα μεγάλο έργο και συγκεκριμένα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με το οποίο θα φυτευθούν 2.000 δέντρα επιπλέον αυτών που προβλέπονταν». Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, «θα υλοποιηθούν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την αισθητική αναβάθμιση όλων των πλατειών στις οποίες θα κατασκευαστούν σταθμοί μετρό».

«Ακόμα μία πρωτοτυπία της Γραμμής 4 είναι ότι οι σταθμοί γίνονται μικρότεροι, ενώ ένα σημαντικό μέρος της εκσκαφής θα γίνει υπόγεια προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση των περίοικων και των επαγγελματιών», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης.

Επίσης, συμφώνησε με το σχετικό σχόλιο ότι η νέα γραμμή μετρό θα είναι μία «παριζιάνικη γραμμή», καθώς θα βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, ωστόσο, όπως είπε, «στο Παρίσι υπάρχουν τέσσερις σταθμοί μετρό ανά 1 τχλμ, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα ανά 1 τχλμ δεν έχουμε φτάσει να διαθέτουμε έναν σταθμό μετρό».

Δίνοντας την ευρύτερη εικόνα για τη σημασία του έργου, ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι με τη Γραμμή 4 του μετρό «θα μετακινούνται καθημερινά 340.000 άνθρωποι, ενώ 55.000 οχήματα θα αποσυρθούν από τους δρόμους».

Όπως εξήγησε, «η χωροθέτηση των σταθμών του μετρό γίνεται με επιστημονικό τρόπο και μετά από εκπόνηση μελετών που λαμβάνουν υπόψη ένα σύνολο παραμέτρων».

Συνολικά, ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, είναι «να ανατρέψουμε την εικόνα του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας με τη νέα γραμμή του μετρό και τις επεκτάσεις προς Πειραιά, που παραδίδουμε στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα, και την επέκταση προς Ίλιον που θα προκηρύξουμε μέσα στο 2022».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ