Νέα

Δ. Τζανακόπουλος: Προκαταρκτική για τις υποκλοπές όταν αλλάξει η κυβέρνηση

Δημήτρης Τζανακόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

«Η αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Pega για παρέμβαση της Europol σαφέστατα αποδεικνύει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα κινηθεί κατά τρόπο που να διαλευκάνει την υπόθεση», υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής λέγοντας ότι «παρά την προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να μετατρέψει την Εξεταστική Επιτροπή σε παρωδία οι εμπλεκόμενοι, που κλήθηκαν, υπέπεσαν σε μια σειρά από αντιφάσεις, επικαλέστηκαν άνευ λόγου το απόρρητο για να αφήσουν στη σκιά πολλά ερωτήματα, πράγμα το οποίο αναδεικνύει και ένα έντονο άρωμα επιχείρησης συγκάλυψης από την μεριά του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης".

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «είχαμε και κάποιες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα τις ψευδείς καταθέσεις του κ. Τρίμπαλη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας Krikel. Η Krikel είναι μια από τις εταιρείες που συνδέονται με τους επιχειρηματίες Λαβράνο και Μπίτζιο, όπως συνδέεται με τους επιχειρηματίες αυτούς και η εταιρεία Intellexa η οποία στην πραγματικότητα εμπορεύεται το Predator. Επομένως πρόκειται για ένα πολύ περίεργο τρίγωνο, Krikel - Intellexa - ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι δύο αυτοί επιχειρηματίες φαίνεται να συνδέονται στενά με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη. Ο κ. Τρίμπαλης ισχυρίστηκε ότι είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της Krikel από το 2017, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τους κ.κ. Μπίτζιο και Λαβράνο, οι οποίοι εμφανίζονται από το 2017 μέχρι και το 2019 να διαπραγματεύονται για διάφορα πράγματα εκ μέρους της εταιρείας Krikel. Επομένως, είναι σαφής η ψευδής κατάθεση του κ. Τρίμπαλη. Είναι προφανές ότι οι αόρατοι λεγόμενοι άνθρωποι πίσω από αυτές τις δύο εταιρείες είναι ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτζιος και είναι αναγκαίο να κληθούν και αυτοί για εξηγήσεις στην Ελληνική Βουλή».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η αντιπολίτευση δεν έχει εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά της όπλα και πρόσθεσε: «Το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τα αποτελέσματα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα, καθώς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δίνεται η δυνατότητα στην αντιπολίτευση όταν έχει τα δύο πέμπτα της Επιτροπής να καλεί μάρτυρες ανεξαρτήτως της πλειοψηφίας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξουμε τις ευθύνες και θα οδηγηθεί η κυβέρνηση στον μοναδικό δρόμο που της αρμόζει, την παραίτησή της».

Ακολούθως υποστήριξε ότι «για κάποια πρόσωπα που έχουν ποινικές ευθύνες είναι δυνατόν να κινηθεί από τώρα η δικαστική διαδικασία. Δηλαδή για τον κ. Δημητριάδη, τον κ. Κοντολέοντα, τον κ. Δεμίρη, οι οποίοι με τον ένα με τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο η ποινική δικαιοσύνη να ανοίξει φάκελο προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα. Σε ό,τι αφορά ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, όπως του κ. Δημητριάδη ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει μια τέτοια προκαταρκτική εξέταση μετά την πολιτική αλλαγή και τη διαμόρφωση προοδευτικής, αριστερής και δημοκρατικής κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε ένα τέτοιο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο υποκλοπών χωρίς να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ